Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

МІП: Уряд схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу

Переглядів: 1517
30.07.2018 - 16:52

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 26 липня 2018 року затвердив розпорядження про схвалення Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей. Відповідний документ підготувало Міністерство інформаційної політики України.

«Правильна комунікація і стратегічний підхід у роботі з ключовими аудиторіями - мешканцями окупованих територій, українським суспільством та міжнародною спільнотою – є важливою передумовою відновлення територіальної цілісності України. Ця комунікація має будуватись навколо людини, навколо захисту громадянина України», - зазначила у своєму виступі на засіданні уряду Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Вона додала, що основна мета Стратегії – забезпечення повноцінного доступу громадян України, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, до загальнонаціонального українського інформаційного простору.

Згідно з документом, повне відновлення мовлення українських телерадіокомпаній можливе тільки за умови звільнення окупованих територій Донбасу. Тому в умовах обмеженого мовлення та доступу до інших українських ЗМІ, зокрема Інтернет-видань, особлива увага буде приділятися таким напрямкам:

  • розширення зони наземного ефірного мовлення українських телерадіокомпаній з територій, прилеглих до тимчасово окупованих;
  • створення системи виробництва і поширення спеціалізованого контенту для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях;
  • забезпечення можливості отримання інформації особами з порушеннями зору і слуху у доступній формі;
  • проведення системної роботи з переселенцями як з важливим каналом комунікації з громадянами України, які проживають на окупованому Донбасі.

Реалізація Стратегії передбачає посилення інституційної координації між органами виконавчої влади на центральному та на місцевому рівні із залученням інститутів громадянського суспільства.