Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

Начальник Бахмутської МВА Олексій РЕВА провів зустріч з Вінницьким міським головою Сергієм МОРГУНОВИМ.

Переглядів: 106
25.04.2024 - 17:09

Начальник Бахмутської МВА Олексій РЕВА провів зустріч з Вінницьким міським головою Сергієм МОРГУНОВИМ. Під час зустрічі обговорено питання щодо створення побутового центру у Вінниці.

Після початку активних бойових дій на території Бахмутської громади та вимушеній евакуації бахмутян до більш безпечних регіонів, одним із першочергових завдань для нас стало забезпечення жителів гуманітарною допомогою. З цією метою були створені осередки підтримки бахмутян у 12 містах України: Києві, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Одесі, Львові, Чернігові, Кропивницькому, Костянтинівці, Білій Церкві, Жовтих Водах та Кривому Розі. У рамках співпраці з іншими територіальними громадами здійснюється гуманітарне забезпечення наших земляків, які перемістилися до Черкас, Чернівців, Червоногограду (Львівська область), Хусту (Закарпатська область), Броварів (Київська область) та Вінниці.

Бахмутська громада має понад 150 партнерів у сфері гуманітарної допомоги. Це різні міжнародні організації, благодійні фонди, громадські неурядові організації, фізичні особи-підприємці та волонтери.

Окрім продуктових та гігієнічних наборів, ліків, товарів першої необхідності тощо у вищезазначених осередках надають консультації з соціальних, адміністративних, юридичних питань. Проводять прийоми лікарі, спеціалісти Бахмутського міського центру зайнятості, Пенсійного фонду України, Бахмутського бюро технічної інвентаризації.

Радо зустрічають маленьких бахмутян освітні локації. З дітьми працюють педагоги шкіл та вихователі дитячих садочків, практичні психологи, вчителі-логопеди, керівники гуртків, центрів позашкільної освіти, фахівці інклюзивно-ресурсного центру.

В осередках підтримки бахмутян, культурних хабах у містах та селах, де тимчасово мешкають працівники мережі закладів культури, проводяться заходи для всіх вікових та соціальних груп населення. У Львові, Полтаві та Жовтих Водах бахмутянам надаються безплатні перукарські послуги, у Харкові, Кропивницькому, Жовтих Водах та Львові запроваджено послугу «соціальна швачка». Сеанси лікувального масажу можна отримати в бахмутському осередку міста Харків.

І ми йдемо далі. На сьогодні працюємо над відкриттям побутових центрів для потреб наших земляків. Перший такий побутовий центр плануємо відкрити у Вінниці. Тут наші земляки та внутрішньо переміщені особи з Бахмутського району зможуть скористатися послугами пральні, швейної майстерні, відвідати перукаря тощо. Також при цьому центрі для зручності батьків працюватиме дитяча кімната.

Зустрівся з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим для обговорення цього питання. Вдячний пану Сергію за порозуміння та готовність допомогти нам втілити у життя наш проєкт.

1_2_13_1