Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Презедент України

Бахмутянам у Дніпрі представили проєкт повоєнної відбудови Бахмута

Переглядів: 201
13.04.2024 - 15:29

Дніпро стало наступним містом, де зібралися жителі громади для обговорення проєкту «Сталева Мрія Бахмут» у рамках повоєнного відновлення одного з мікрорайонів Бахмута. Під час зустрічі, в якій взяли участь близько 200 бахмутян, обговорено ідеї, задуми та зміни, які чекають на мікрорайон Ювілейний.

Присутнім було представлено План першочергових дій після деокупації міста. Серед яких першим і найважливішим кроком після припинення бойових дій та відновлення територіальної цілісності Бахмутської громади стане розмінування. Наступний крок – ліквідація наслідків та розчистка територій. Далі йде відновлення.

Відбудова не має стати сліпим відтворенням зруйнованого. Це можливість застосувати новітні підходи урбаністики і архітектури, щоб зробити наше українське місто та наші села більш зручними та інклюзивними для мешканців.

Учасники зустрічі активно ділилися своїми пропозиціями та зауваженнями, які стосувалися не лише архітектурних рішень, але й соціальної інфраструктури та інших аспектів життя.

Бахмутяни підкреслили важливість того, що планування відродження міста відбувається вже зараз. Це дасть можливість у майбутньому відразу починати реалізацію плану без втрати цінного часу. Присутні висловили щиру готовність взяти участь в обговоренні та розробці подальших проєктів для інших мікрорайонів міста.

Під час зустрічі начальник Бахмутської МВА Олексій Рева розповів, що триває робота над програмою підтримки малозабезпечених верств населення громади, які з 1 березня 2024 року втратили виплати на проживання внутрішньо переміщених осіб. Програма передбачає надання фінансової допомоги. Також розглядаються можливості видачі сертифікатів для придбання житла сім'ям загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, що концепцію післявоєнної відбудови кварталу міста у межах вулиць Чайковського – Захисників України – Декабристів – Ювілейна (до межі селища Хромове) безкоштовно розроблено проєктним офісом ТОВ «Метінвест-СМЦ». Після деокупації території та за умови затвердження громадою даного концепту, Бахмут стане показовим прикладом для відбудови інших міст України.

Подібні зустрічі пройдуть у всіх містах, де працюють осередки підтримки бахмутян. Також планується обговорення проєкту у форматі онлайн.

Пропозиції до проєкту «Сталева Мрія Бахмут» можна надати за посиланням:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx....

1_2_23_4_5_6_7_8_9_10_

Останні статті на сайті