Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Майже 3 мільярда гривень доходів задекларували платники Донеччини за 2018 рік

Переглядів: 1326
13.11.2019 - 11:30

Закінчилася кампанія декларування доходів громадянами та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Одним із резервів наповнення місцевих бюджетів є саме надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами своїх доходів. Тож добробут та благоустрій рідного краю залежить від добросовісності виконання громадянами своїх обов’язків перед державою та суспільством.

Так, за результатами 9 місяців поточного року мешканцями Донецького регіону подано понад 26 тис. декларацій про майновий стан і доходи за 2018 рік, що приблизно на пів тисячі декларацій більше, ніж в минулому році.

Загальна сума задекларованого громадянами доходу зросла на 723,1 млн грн у порівнянні з торішніми показниками та становить 2 864,5 млн гривень.

Таким чином, у 2019 році бюджет отримає податку на доходи фізичних осіб у сумі 85 млн грн та військового збору – 13,5 млн гривень.

Статки понад 1 мільйон грн задекларували 184 громадянина. Загальна сума задекларованого ними оподатковуваного доходу складає 1 989,8 млн грн, а  податок на доходи фізичних осіб до сплати – 50,8 млн гривень.

Водночас зауважуємо, що попри завершення деклараційної кампанії громадяни можуть ще скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2018 року до кінця року. На сьогодні вже 3 333 мешканці Донеччини скористалися такою можливістю. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала 5,9 млн гривень.

 

Останні статті на сайті