Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Роман Насіров: Удосконалення митного законодавства – шлях до підвищення ефективності роботи ДФС

Переглядів: 1475
14.06.2016 - 07:05

Про реформи у митному напрямі та основні завдання, які стоять перед фіскальною службою, повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні, яка відбулася 9 червня.

«Ми маємо досить розгалужену митну інфраструктуру. Тільки на митниці працює близько 10 тисяч осіб, діє 161 митний пост та 158 пунктів пропуску. При цьому за рахунок європейських грантових грошей ми плануємо запустити 5 оновлених пунктів пропуску», - зазначив очільник відомства.

Крім того, відбувається імплементація інтегрованого управління кордонами. Спільний  контроль  вже  здійснюється  з  Польщею  та Молдовою. «Ми також перебуваємо у процесі перемовин з Румунією, Словаччиною та Угорщиною. Загалом, у першу чергу планується встановити спільний контроль на західному кордоні і в перспективі – поширити його на всі пункти пропуску».

Роман Насіров наголосив і на важливості імплементації «єдиного вікна». «Наша задача – перевести всі процеси в електронну площину, що дозволить оформлювати всі дозволи в одному місці та без жодної затримки. Водночас, імплементація «єдиного вікна» залежить не лише від фіскальної служби, але й інших державних відомств та установ», - підкреслив Голова ДФС.

Крім того, під час виступу він торкнувся питання важливості обміну митною інформацією, удосконалення системи управління ризиками, імплементації митного аташе та проблеми митної вартості.

«На даний момент одним з важливих кроків, який позитивно вплине як на функціонування служби, так і на бізнес-середовище, є прийняття Митного кодексу Європейського Союзу», - підсумував Роман Насіров.