Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

Презедент України

Непровокуйте пожежі - бережіть природу країни!

Переглядів: 47
12.04.2024 - 13:31

Рятувальники Бахмутського районного управління закликають людей непровокувати пожежі в природних екосистемах та зменшити людську участь як фактор впливу на виникнення пожеж та дотримуватись правил поведінки:

  • перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також, залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці;
  • категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки.

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

У такий складний час, в умовах воєнного стану, свідомо нищити свою землю спалюючи суху траву - це злочин, тому рятувальники Бахмутського районного управління нагадують про заборону спалювання сухостою та адміністративну і кримінальну відповідальність передбачену за ці діяння. На час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти дотрьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 – 6120грн) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн). Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120 – 12420 грн) і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21420 – 30600 грн).

Бахмутське районне управління

Не спалюй суху травуСпалюєшь рослинність - плати штраф