Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Примусова праця є злочином!

Переглядів: 55
29.03.2024 - 17:08

Примусова праця є порушенням прав людини, незалежно від того, хто стає жертвою цієї практики. Українці, як і громадяни будь-якої іншої країни, мають право на захист від примусової праці згідно з міжнародними стандартами прав людини та національним законодавством. 

Люди, які стали жертвами торгівлі людьми, ризикують бути змушеними до примусової праці у різних сферах, таких як сексуальна експлуатація, праця у сфері послуг або примусова робота у певних промислових секторах. 
Потерпілий може бути змушений працювати без належної оплати або за надмірно низьку оплату, а також без будь-якої можливості відмовитися від роботи.
 
Примусова праця часто супроводжується вимогою надмірної працездатності без належного відпочинку, що може призвести до фізичного та емоційного виснаження.
 
Україна має законодавство, яке забороняє будь-яку форму примусової праці, незалежно від того, чи стосується це українців або громадян інших країн. Згідно з Кримінальним кодексом України, примусова праця, рабство та торгівля людьми вважаються злочинами.
 
Відповіді на найактуальніші запитання застосування трудового законодавства, зокрема і у воєнний час, можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: pratsia.in.ua. 
Джерело: 
https://smu.dsp.gov.ua/news/inspektsiia-pratsi-informuie-prymusova-pratsia-ie-zlochynom/.