Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Хто є платником транспортного податку у 2024 році?

Переглядів: 45
29.03.2024 - 10:11

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, зокрема,  нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Враховуючи, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн, то об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить 2 662 500 гривень.

Перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році, розміщено на офіційному сайті Міністерства економіки України https://www.me.gov.ua/vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

У поточному році цей перелік складається з 230 моделей 14 легкових автомобілів. Зокрема, оподатковуються Audi SQ8, BMW майже всіх модифікацій, Land Rover, Lexus, Mersedes-Benz, Porshe, Tesla та інші.

Згідно з п.п. 267.6.1 п. 267.6 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Підпунктом 267.6.2 п. 267.6 ст. 267 ПКУ визначено, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 01 липня року базового податкового (звітного) періоду (року), тобто, до 01.07.2024 року.